استاد حوزه:
نقش تعادل و پرهیز از افراط و تفریط در خود سازی انسان
استاد حوزه مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) پارسیان گفت: اعتدال گرایی نقش بسیار مهم و اساسی در تمدنسازی و شکوفایی خود سازی انسان دارد.
به گزارش روابط عمومی از هرمزگان، خانم صدیقی در کرسی آزاد اندیشی با موضوع نقش تعادل و پرهیز از افراط و تفریط در خود سازی انسان که با حضور طلاب به صورت برخط برگزار شد، بیان کرد: از منظر اسلام، انسان کامل معتدل ترین شخصیت در همه حوزه ها است و داشتن روحیهای معتدل و میانه رو در امورات دنیوی و اخروی مقبول و مطلوب شریعت بوده و حتی مسائل اجتماعی و سیاسی هم تندروی و کندروی بازتابهای منفی به همراه داشته است.
وی با اشاره به اعتدال و میانه روی برای رسیدن به کمال مطلوب ضروری است اظهار کرد: هنگامی که اعتدال و میانه روی در نفس و درون کسی شکل بگیرد و در شاکله وجودی او نهادینه میشود و در همه امور زندگی دین رویه را حفظ خواهد و مبتلایی افراط و تفریط نمی شود.
خانم صدیقی افزود: انسانهایی که دچار افراط و تفریط می شوند کمتر می توانند با دیگران یکدل شوند و تنها می مانند اما کسانی که در مسیر اعتدال و میانه روی هستند. قادرند با مردم یکدل شوند.
وی تصریح کرد: خداوند در بیان جامعه برتر و کامل و ارایه نمونه عینی آن جامعه اسلامی و برتر را جامعه های معتدل و میانه رو معرفی کند که استقامت با این روش در ذات و نهاد آن سرشته می شود که از نظر قرآن و اسلام صراط مستقیم هرکس جامعه های میانه روی و اعتدال در همه امور و اقتصاد زندگی است.
کارشناس دینی بیان کرد: در نهایت اسلام حقیقی و حرکت در راه درست و صراط مستقیم چیزی نیست به جز پرهیز از افراط و تفریط و حرکت بر روی خط میانه و معتادل که بیداری اسلامی، اصولگرایی اسلامی و بازگشت به اسلام راستین میسر نمی شود مگر با رسیدن به اعتدال و ارتقا به جایگاه امت میانه که ثمره آن برپایی تمدن اصیل اسلامی است.